Naturligvis ska man försöka använda sig av säsongsodlade grönsaker och frukt, så till min fisk igår blev det en härlig rababersås med ingefära och lime
Ugnsbakad, stekt, grillad lax eller panerad torsk. 1 msk saffransvatten Saften från 2 st lime 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 riven vitlöksklyfta (valfritt) 2 msk olivolja Svartpeppar & salt Fiskförslag (välj fisksort efter smak). 800 g laxfiléer eller laxkotletter Torsk. 800 g torskfilé 1 dl mjöl Olja till stekning Serveringsförslag. 2 st lime. 800 g torskfilé
Som huvudnummer har köket valt den grillade grisnacken. I dess sällskap, en bit lätt syltad torsk med bränd och picklad gurka, baconkräm och dillvinägrett
Till varmrätt valde vi deras signaturrätter vilka var torskrygg med rostad potatis och spenat och grillad bläckfisk med gräddstuvad spenat och kokt potatis
Jag använde lubb, som är en torskfisk av det lite fastare slaget. Förutom i soppa är den perfekt i grytor och att grilla eftersom den är lite fastare i köttet än vanlig torsk, och därför inte lika lätt går sönder