PrintGrilladscampi i dragon och dijon. 800 g scampi Marinaden 2 fint rivna vitlöksklyftor 1,5 msk dijonsenap 2 msk inlagd dragon (i vitvinsvinäger) saften av en liten citron 1 dl rapsolja salt och peppar Dijon-och dragonsås 2 dl crème fraîche 1/2 finriven vitlöksklyfta 1/3 pressad citron 3 tsk inlagd dragon (i vitvinsvinäger) 1-2 tsk flytande akaciahonung salt och peppar Tillbehör Rött råris till 4 personer Valfri salladsmix citronzest salt och peppar olivolja Gör så här. 800 g scampi Marinaden 2 fint rivna vitlöksklyftor 1,5 msk dijonsenap 2 msk inlagd dragon (i vitvinsvinäger) saften av en liten citron 1 dl rapsolja salt och peppar Dijon-och dragonsås 2 dl crème fraîche 1/2 finriven vitlöksklyfta 1/3 pressad citron 3 tsk inlagd dragon (i vitvinsvinäger) 1-2 tsk flytande akaciahonung salt och peppar Tillbehör Rött råris till 4 personer Valfri salladsmix citronzest salt och peppar olivolja Gör så här
Därefter en grillad Entrécote med potatisgratäng och en het skysås. 8 Scampi. Halstra musslor och scampi tillsammans med chilin i 25 g smör. 8 Scampi 1 msk hackad röd chili
20 kokta scampi. Kram Karin 20 kokta scampi. Nu har midsommar kommit och passerat och jag har tillbringat helgen tillsammans med sambo och svärföräldrar uppe i min familjs sommarstuga i Fanthyttan 5 mil norr om Örebro
Låt scampi och avokado marinera i hälften av dressingen en stund. Stek sedan scampi och avokado i sin marinad hastigt så att inte scampin blir seg och avokadon allt för mosig
-) Idag blev det Risotto med Scampi , lika gott att servera till grillat kött. Idag marinerade jag Scampin i olivolja, riven vitlök, sambal olek, citrongräs, salt och peppar