Mirin (Finns i asiatiska hyllan). Jag serverade detta tillbehör till kalvfärsbiffar och det blev en riktig höjdare, fantastiska smaker, väl värt att prova
För ett par veckor sen köpte jag Jennie Walldéns kokbok "Asiatiskasmaker" och det var så mycket som lät så gott så det nästan vattnades i munnen när jag läste recepten
färsk koriander, mynta och asiatisk basilika till serveringen (fråga efter perillablad eller tia to i din asiatiska affär, finns det så kommer du ett snäpp närmare originalet)
Det här med balans gäller ju all matlagning, men det känns ofta extra svårt när det handlar om ingredienser medsmaker som tenderar att dominera det mesta
Men mandusåsen funkar nog väldigt fint till grillad fisk, och ris och någon asiatisk sallad. Mandusåsen tog över smakerna från bulgurröran, och det är väl inte meningen
Min sambo tycker mycket om kött medan jag gärna vill äta vegetariskt för det mesta. Jag har för mig att du skrivit att din sambo inte är vegetarian, men han kanske inte har några problem med att äta vegetariskt hemma
) Det är så oändligt och smakerna är fantastiska. Så rätten blev en bra kombination och sen ihop med sockerärtor och rädisor gjorde det lilla extra för nudlarna
När jag gör "asiatiska" marinader (som den till köttet), så följer jag aldrig något recept, utan blandar mer eller mindre ner allt som känns asiatiskt i mitt skafferi
Häll på ett par matskedar med den asiatiska såsen precis innan du serverar. Utifrån detta ser ni vikten av att kocken har ett glas av det vin man ämnar servera till maten medans man lagar den, så man under resans lopp kan möta upp vinets smaker mot maten man lagar
Sockertången som VegMe har smaksatt burgaren med är nära släkt med den japanska kombun som används när de kokar ramenbuljong och det finns ett tydligt släktskap mellan de två smakerna
Den här gången blev det medasiatiskasmaker, eller närmare bestämt thailändska. Den urtagna hela fisken fylldes med ett aromatiskt grönsakshack bestående av schalottenlök, vitlök, chili, ingefära, chili, citrongräs, koriander och lime