Att laga fiskifolie på grill har aldrigdirektimponerat på mig. Nu råkade den vara slut, och kanske var det meningen att vi skulle tvingas tänka om, för denna röding smakade inte som något vitidigaretillagat
Denna rätt går att göra med vilkenrundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm. Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen
Värm en stekpanna och stek rödingfiléerna med skinnet nedåt på lite över medelvärme och täck över med ett lock eller folietills den är genomstekt på översidan
Lägg fisken på en bit smörad folie. Imidsommarhelgen gjorde jag iordningfjällröding som jag fyllde med citron, dill och fänkål och tog med när vi skulle grilla
Lite smått och passande sommargott är t ex isad grön gazpacho med grillade kungsräkor. Den här rödingenifoliepaket med brynt mandelsmör och Bellaverde var också helt helt underbart mör
När båda sidorna är grillade lyft då över fisken på en bitaluminiumfolie och lindainfisken. Den består av röding som grillas och sedan får gå klart inlindadifolie
Får du inte tag på gös, så prova abborre eller röding. Skiva tomaterna och löken och lägg på en bitfolie (gör två paket) lägg en klick smör, lite färsk timjan och flingsalt och vikihoptill ett paket
Vikihopfisken och lägg den på dubbla ark tjockt grillfolie. Skölj och torka av fisken. Öppna folietförsiktigt och häll skyn i en skål och servera tillfisken
Min mamma hade fått både öring och röding från några bekanta som vistatsi fjällen. Ifoliepaket med ett gott kryddsmör smakade fiskenljuvligt gott på nationaldagen ute på altanen under parasollen