Vispa upp äggulorna med vinägern till ett gult fastare skum, droppa i oljan droppvis, senare i en tunn stråle under ständig omrörning till en fast "majo"
OlivoljaPersiljaHavssaltEn klyfta VitlökFärskmalen svartpepparPinjenötterNågon typ av vinägerStora svarta oliver med kärnor, tex kalamataStora gröna oliver med kärnor
Olja. I torsdags hade vår Fiskhandlare Pontus på Västkustpojkarna fantastiskt marulksfilé. Lägg morötterna i en ugnsfast form lite olja och salt rör om
Pressa vitlöken i oljan och pensla grönsakerna. ½ dl olivolja. Pensla fiskbitarna med vitlöksoljan och grilla på hög värme ca 2 minuter på varje sida. 600 g marulksmedaljonger
Marulken fick sällskap av stekta grönsaker från stekpannan med en vinägrett gjord på rökt olivolja. Vispa sönder potatisen med elvisp och häll sedan i oljan i en tunn stråle under vispning
Gnid in filéerna med olja. Lägg de färdiggrillade fiskfiléerna på ett serveringsfat eller på tallrikar, ringla över generöst med vinägrett och servera resten av vinägretten som tillbehör tillsammans med nypressad kokt potatis och en grillad tomat
Fritera purjo- och morotsstrimlorna i oljan. Skär ut två medaljonger ur varje marulksskiva. Krydda med salt och peppar på bägge sidor och pensla dem med lite olja