I helgen som gick så slängde jag en rostbiff på grillen. Rostbiff är väldigt gott tycker jag, ett smakrikt kött som man faktiskt kan äta kallt också som tex pålägg
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grilladrostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
DAGENS RECEPT 14-09-27MARINERADROSTBIFFRostbiff eller en bit benfri nötstek blir extra mör och fin om den marineras före grillningen eller stekningen. 4 portionerCa 700 g benfri rostbiffeller benfri nötsteksalt4 msk vitvinsättika2 msk olja1 msk hackad persilja2 msk finstrimlad purjolök1 msk hackad citronmeliss10 varv på pepparkvarn1 dl köttbuljongca 2 dl crème fraîcheLägg köttet i ett fat. Ca 700 g benfri rostbiffeller benfri nötsteksalt
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Dela rostbiffen i fyra biffar och banka ut biffarna något. 800 g lammrostbiff. Låt biffarna marinera en timme i olivolja med hackad vitlök och rosmarin
Serveras med en supergod vitlökscrème och gärna paprikor grillade i en bit folie, fast uppkryddade med salt, svartpeppar, vitlök, och de färska örter som finns hemma
Rostbiff och potatisgratäng – det tycker jag är riktig fredagsmat. Den här rostbiffen gjorde jag dessutom på grillen vilket gjorde den extra god och saftig
Lammkött är i säsong just nu och jag har redan hittat en rostbiff till nästa helg. Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och servera med nygrillade spett. Enligt ursprungsreceptet från Allt om mat nr 9, 2004, ska det hela serveras tillsammans med marineradrostbiff på spett. 600 g rostbiff. 600 g rostbiff
Låt de goda belugalinserna vara basen i din lördagsmat – och så lägger du till lite grillad kyckling, eller oumph eller kanske en god korv (om du inte är så renlärig när det kommer till dieter
Den här versionen med vitlök, rökt paprikapulver och grillad paprika ger en mustig och lite tex mexig cheddar känsla som funkar perfekt till exempelvis nachos eller mac n cheese, den går dock lätt att variera genom att till exempel bara använda vitlök och lite citron för en ostsås till en lasagne eller en pasta al fredo