Grillad laxfilé med räkröraIbland blir det inte som man tänkt sig. Jag hade funderat på någon hel fisk typ gös eller abborre att grilla men med barnens önskningar i huvudet fick det bli ett säkert kort istället
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
Tina fisken och majskolvarna. Örtröran. Finhacka ruccola och blanda med dill och persilja. Smaka av med lite pressad citron, curry, vitlök samt salt och peppar
Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa
GRILLAD INGEFÄRALAX MED AVOKADOSALSA. Grillad lax, på kolgrillen (indirekt grillning). Lyft över den grillade laxen på ett snyggt fat och skeda över avokadosalsan
-) Grillad och kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus. Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen och grillade potatishalvor (helt frivilligt)
Ingredienser Portioner. 4 4 portionsbitar laxfilé (à ca 150 g) 4 dubbla folieark salt och svartpeppar 2 msk smör 4 msk hackade örter t ex dill, persilja, gräslök eller körvel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong