En härlig laxrätt med inslag från Medelhavetmed syrliga smaker och härlig doft av oregano, till det ett nyttigt ris med quinoa som ger en lite nötigare smak och ser trevligt ut
Igår grillade vi lax, heeelt underbar sådan. Helgen måste jag säga har varit riktigt bra med god mat, underbart väder och slutligen ett SM-guld i hockey
Den bestod av grillad lax med pressad potatis och vitvinssås, fina grejer det. Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt sjuda några minuter, smaka av med salt och peppar
Pensla glaze på de nygrillade laxskivorna. Smaka av med salt. Låt koka ihop ca 2 min. 600 g laxfilé med skinn. 2 msk Arla® Svenskt Smör , rumsvarmt. 2 tsk rivet citronskal. 2 msk honung. 250 g bladspenat. 1⁄2 pkt saffran
Grillad banan med choklad. Förgyll grillkvällarna med denna ljuvligt goda marinad. Livsmedel. Somriga grillspettGrillspett är både goda och enkla att göra
Den supergoda, saftiga laxen serverade jag med potatiskroketter och bearnaisesås från påse (det är inte varje dag jag lagar all mat från grunden utan ibland tar jag minsann lite genvägar)
Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravad lax och sill
Till dessert önskade barnen sig grillad banan med choklad. Trots idogt tjatande från resterande familjemedlemmar så vägrade jag att ge mig ut och grilla i de få graderna halvstormande aprilväder