600 gram skrei eller torskrygg (man kan även med fördel använda kummel eller annan vit fisk, även röding kan fungera). 1-2 citroner, “grillade” i stekpannan eller i ugnen – den pressade saften
Servera med marockanska morötter som du finner recept till här på Katinkas Kitchen (sök i sökrutan uppe till höger) och gärna coucous smaksatt med gurkmeja, chili eller harissa, saft från de grillade citronerna, olivolja, soltorkade tomater, torkade aprikoser, lite vitlök, koriander och mynta
I gott sällskap var även den kummel vi åt i fredags kväll. Någon lubb kunde jag inte få tag på men kummel dög gott, för även om dessa två fiskar inte riktigt smakar likadant så är de båda fasta i köttet
600 g färsk vit fisk t ex kummel. Salta fisken och låt den ligga i 30 minuter. Torka av den noggrant. Om fisken är fast i köttet kan du grilla den i grillpanna med lite matolja, annars steker du den i stekpanna i 2-3 minuter på varje sida beroende på fiskens tjocklek
Marinad till grillad fisk. torsk, kummel, sej eller liknande som du finner till bra pris och gillar. Att göra fisk i ugn är ett lätt sätt att få till en god, enkel middag i vardagen – eller till festligare tillfällen