En mörad grilladbläckfisk som marinerats i olivolja, citron, chili och vitlök över natten. Till bläckfisk tycker jag att det fungerar fantastiskt bra med citron och vitlök
Börja med att finhacka löken och vitlöken. Det är lite lurigt att grilla bläckfisk och pilgrimsmusslor då dom blir ordentligt tråkiga och mer som tuggummi om man grillar dom för länge
Hacka vitlök, chili och örter. Tillred bäckfisken enligt receptet på vitvinsbrässerad bläckfisk. Grilla bläckfisken snabbt i en het och torr grillpanna eller på grillen
Krydda upp fisken med kebabkrydda, salt, peppar, en hackad röd chili, vitlök och olivolja. Förbered bläckfisken genom att skära den på mitten skåra den
I somras köpte jag även kokta bläckfiskarmar som vi sedan grillade. Jag har fortfarande semestern i tankarna och kvällens middag med bläckfisk har en liten semesterfeel över sig
Salladen bestod av grillad paprika, papaya (ska vara mogen, vilket inte min var), tunna flisor av citrongräs, salladslök, lite grovhackad chili, ingefära i stavar och så förstås grovhackad (sönderryckt) färsk koriander
Rensa bläckfiskarna (glöm inte det tunna skinnet på utsidan. Skiva vitlöken tunt som Gus Fring. 3 bläckfiskar (ca 25 cm långa). 2 solovitlökar (tunt skivade). 3 bläckfiskar (ca 25 cm långa). 2 solovitlökar (tunt skivade)
Långsamt grillad fläskkarré, indirekt grillning och pulled pork i alla ära men den här gången blev snabb-grillningen på en rykande het grillpanna (jag hade i och för sig föredragit en riktigt kolgrill, men, men)
Folk trodde att jag grillade allt, och nästan så var det. Med argentinska Rödräkor, hummer, grön musslor, spansk saffran, bläckfisk, ärtor, rökt paprika , ancho chili
Till varmrätt valde vi deras signaturrätter vilka var torskrygg med rostad potatis och spenat och grilladbläckfisk med gräddstuvad spenat och kokt potatis