Grill spätt recept

Tips för grillen

Tips för grillen

Någon som ska grilla ikväll kanske. Här finns en bra sida med bland annat tips på hur länge olika typer av kött ska grillas, och lite annat smått och gott
Morötter på grillen med getost, honung och fröströssel.

Morötter på grillen med getost, honung och fröströssel.

1 knippe späda morötter 200 g getost 3 rosmarinkvistar 2 msk honung FRÖSTRÖSSEL. 2 msk pumpakärnor 1 msk svarta sesamfrön 1 msk vita sesamfrön 1 tsk flingsalt Skrapa och koka morötterna hela i saltat vatten i 5 minuter
Xanté Mojito

Xanté Mojito

Idag har det varit riktig sommarvärme och det får mig att längta efter härliga grillkvällar med god mat och god dryck
50 st tips på tillbehör till grillat!

50 st tips på tillbehör till grillat!

Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips

Hemgjord kebab eller gyros till pitabröd

grillen. Träd upp på spätt och lägg på galler i ugnsbleck. Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Grilla kebabspetten runt om i 15 minuter tills köttet är genomstekt och fått fin färg
Marinerad tonfisk och spenatrisotto

Marinerad tonfisk och spenatrisotto

Låt marinaden droppa av innan du antingen grillar eller steker fisken. Låt marinaden droppa av innan du antingen grillar eller steker fisken
Lax i folie med kall örtsås

Lax i folie med kall örtsås

1Kall örtsås till lax2 dl majonnäs 2 dl crème fraîche 1 dl blandade hackade örter, t ex dill, persilja, gräslök, kryddkrasse, basilika, oregano 2 st pressade vitlöksklyftor 1 tsk honung salt peppar från kvarn 1 krm worchestiresås 1 krm HP-såsSätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen. Lägg paketen på grillen eller i en varm panna med lite olja som ställs in i 200 grader varm ugn
Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Handvispad Hollandaise – liten såsskola

i stället för vanlig pressad citron gör jag gärna min Hollandaisesås på grillad citron. De kan grillas i ugn, på grill eller helt enkelt läggas i stekpanna med snittytan neråt tills de är helt mjuka
kanske den godaste sommarsalladen av alla

kanske den godaste sommarsalladen av alla

En sallad att njuta till förrätt eller som tillbehör till grillmåltiden. Skär halloumiosten i kuber och stek i olivolja tills den fått gyllenbrun färg (osten går också bra att grillagrillen då gärna i tjocka skivor), lägg den på salladen