Marinad, stor sats som också används som glaze under grillningen. I fredags åt vi Entrecote med grönpepparsås och stekta grönsaker, för receptet på såsen klicka här
Glaze, en kletig/såsig röra som man ofta penslar på köttet när det är färdiggrillat. En bra bas i en glaze är chilisås, honung & soja, sen kan man bygga på med kryddor eller örter
Julskinkor, kamben, tjocka revben, Lammbringa, Märgben, Grisfötter, Entrecote, Secreto Iberico och sist men inte minst ett helt vildsvin som ska finstyckas
Då var det dags för en ny intervju i succéserien där jag intervjuar grill /bbq kändisar. Mina vanliga polare, de gillar käket men de förstår inte vad jag snackar om när jag vill få fram mer styrka som ska smyga fram efter ett par sekunder i en glaze för ett gäng ribs
Hur kom du in på grillintresset, det är inte din pappa (Christian) som haft ett finger med i spelet. Till varmrätt blir det Pigwings BBQ SM babybacks med äppelsirap glaze och elotez majs
Briketter placerade för indirekt grillning, eventuellt en liten klabbe björkved eller rökflis, salt, peppar, en mild glaze, pensel och naturligtvis själva grillen
Revbensspjällen ligger på grillen och penslas med rödvinsglaze. Glazen till revbenen är en rödvinsglaze, kanske inte låter så billigt men med tanke på att det är en överbliven rödvinssås från början som bara stått i kylen nån dag så blev det också billigt
Entrecote är ett fantastiskt gott kött att grilla – du behöver inte krydda med mer än salt och peppar men om du skulle vilja marinera eller använda glaze så fungerar det också väldigt väl