Bilden är vår skinkautangriljering. så det är enkelt att avläsa utanför ugnen. Skölj skinkan under kallt vatten och placera den i lergrytan med svålen uppåt
Egentligen är det bara griljeringen som varierar beroende på vilken säsong vi är i. Julskinka är ju egentligen en vanlig kokt skinka men som kallas julskinka just under december
Rör ner ströbrödet och stryk omgående smeten på skinkan. Sätt ugnen på 225 grader och ta bort nät och svål från skinkan. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 10-15 minuter. 2-3 kg kokt helgskinka
Ta bort fett och eventuell griljering från skinkan. Såg detta recept i söndagens GD, Frittata på julskinkan, helt perfekt, ett bra sätt att bli av med den
Nu står revbensspjällen och puttrar på spisen och skinkan får nog sin griljering ikväll. Den vanliga "rocky roaden" som vi har svårt att vara utan, en lakritskola som vi gjorde på turkisk peppar och en vanilj- och citrusfudge
Nu ska jag återgår till skinkan, snart dags för griljering. Fortfarande söndag kväll och jag sitter i köket och känner doften av skinkan som bakas i ugnen
Mycket av julmaten tycker jag att man kan köpa färdig, men själva tillagningen, doften av griljeringen och första smakbiten av den fortfarande varma skinkan vill jag inte vara utan
Det är att använda panko till griljeringen, istället för vanligt ströbröd. Själv håller jag mig till skinka och Jansson och låter hustrun vara chef över granen
Mycket av julmaten tycker jag att man kan köpa färdig, men själva tillagningen, doften av griljeringen och första smakbiten av den fortfarande varma skinkan vill jag inte vara utan
Sköljer bort griljeringen och använder sim vanlig skinka. Hemma hos oss i Glutenfria Köket är det nästan tradition att resterna av julskinkan blir pizza
Glasyr/griljering. Om du tycker att du har en för salt skinka kan du reducera saltet genom att lägga den i en lagom stor gryta med kallt vatten, låta den koka upp och sedan spola av den under kallt vatten