En variant av skinka som har en frisk syrlig smak. Torka skinkan väl och bred på griljeringen. 1 st färdigkokt skinka. 4 msk hackade färska örter (oregano, timjan, persilja, mejram). 1 st färdigkokt skinka. 4 msk hackade färska örter (oregano, timjan, persilja, mejram)
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. Skinkan är alltså från förra året då fru M fick för sej att vi skulle testa griljeringsröran som hon sett allas vår myskille Ernst göra på tv
Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
Gör ett snitt genom halva löken, lägg timjan och lagerblad i snittet. Ta upp skinkan och stick in en stektermometer så att spetsen hamnar i skinkans mitt
det resulterade i att jag blev så sugen på tomtegröt (risgrynsgröt) och så låg den där julskinkan i kylen och skrek efter att bli griljerad Det brukar vara en klassiker att äta tomtegröt och en skinkmacka hemma hos oss
torkad timjan. Då vi inte varit hemma så mycket i jul har min fransyska från vildsvinet jag sköt i höst legat i saltlake ett tag nu utan att blivit till en julskinka
Ta skinkan ur förpackningen men låt nätet sitta kvar. Spola skinkan i rikligt med kallt vatten. Stick in termometern så att spetsen kommer mitt i skinkan
Lägg i lagerbladen, pepparkornen och timjanen. Så här ugnsbakar du skinkan. Stick in en ugnstermometer så att spetsen hamnar så mitt i skinkan som möjligt
Ta skinkan ur förpackningen men låt nätet sitta kvar. Spola skinkan i rikligt med kallt vatten. Stick in termometern så att spetsen kommer mitt i skinkan
Potatisgratäng och griljeradskinka. Och under de dagar vi var där fick vi njuta av oxrullader fyllda med skinka och katrinplommon, en fantastiskt god sås (som bara pappa kan göra) och så massor med stekta kantareller (som pappa och hans sambo har plockat)
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…