Griljerad skinka med kryddnejlika recept

Senapsgriljerad skinka

Senapsgriljerad skinka

Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Koka julskinka och sedan griljera med hjälp av Ernst

Koka julskinka och sedan griljera med hjälp av Ernst

Vi har alltid rökt skinka här hemma och det funkade denna röran alldeles utmärkt tillsammans med, men det går säkerligen fint till vilken sortens skinka ni än föredrar att ha på ert julbord
Julskinka

Julskinka

Rör samman äggula, honung och senap, och pensla skinkan runt om med blandningen. Ta upp skinkan ur förpackningen

Vegetariskt Julbord

För att inte tala om den heliga graalen, den griljeradeskinkan. Griljerad kålrot. Jag har testat flera olika sorters ”skinka” vid olika tillfällen men har fastnat bäst för den helkokta kålroten som skinksubstitut
Aprikos- och senapsgriljerad kalkonskinka

Aprikos- och senapsgriljerad kalkonskinka

Bred över aprikosröran över steken, strö på ströbrödet och dekorera med kryddnejlikorna. Givetvis griljerades en skinka även till kalkonjulbordet
Kajsa Wargs kryddskinka

Kajsa Wargs kryddskinka

Men en julskinka har jag ju ingen lust att göra, så det blev att ta fram Bonniers stora kokbok och fram med receptet på Kajsa Wargs goda kryddskinka

Julskinksgriljering a lá Blomberg

Dra av svålen på skinkan och skär ut ett rutmönster i späcket. Tryck ned kryddnejlikor i alla “hörnen” och pensla med geléblandningen
Hur du tillagar den perfekta julskinkan

Hur du tillagar den perfekta julskinkan

Här kommer fem tips på hur du kan lyckas med din julskinka. Du kommenterar med ditt WordPress. Köp inte en färdigkokt, att tillaga din egen skinka ger såväl bättre smak såväl som spad till dopp-i-grytan
Senapsgriljerad kalkonskinka

Senapsgriljerad kalkonskinka

Resultatet blir en riktigt god och saftig julskinkamed fina kontraster mellan det söta och salta. Dekorera med nejlikor

Julbord 2010

Lägg skinkan i en ugnssäker form. För vår egen skull har jag skrivit lite anteckningar efter vissa saker med hur mycket som hade varit lagom att göra, för att slippa äta julrester fram till påsk
Julskinka med griljering

Julskinka med griljering

Rör ihop äggula, senap, farinsocker, ingefära och ströbröd, och bred över den kokta skinkan. Garnera med kryddnejlikor
Kokt julskinka

Kokt julskinka

Sjud skinkan tillsammans med kryddlöken. Lägg den i en rymlig kastrull tillsammans med löken. Ta upp skinkan och stick in en stektermometer så att spetsen hamnar i skinkans mitt
Julskinkan är grillad

Julskinkan är grillad

Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan
Lyxgriljering

Lyxgriljering

Pensla blandningen på skinkan. Låt skinkan kallna snabbt. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda senap, potatismjöl, ägg och socker

Julskinka med griljering

Rör ihop äggula, senap, farinsocker, ingefära och ströbröd, och bred över den kokta skinkan. Garnera med kryddnejlikor

Behåll Anammas Vegofiléer! – Namninsamling.

För att inte tala om den heliga graalen, den griljeradeskinkan. Griljerad kålrot. Jag har testat flera olika sorters ”skinka” vid olika tillfällen men har fastnat bäst för den helkokta kålroten som skinksubstitut