I år lär jag nog inte orka med att göra någon egen julmat, men lite risgrynsgröt lär det nog bli och kanske griljerar jag en liten skinka, som pappa och jag kan dela på
Lägg skinkan i en ugnssäker form. För vår egen skull har jag skrivit lite anteckningar efter vissa saker med hur mycket som hade varit lagom att göra, för att slippa äta julrester fram till påsk
Dels knaprade jag mina första pepparkakor (och tänkte fina önskningar, för det får man när man lyckas dela pepparkakan i tre) och sen griljerade jag även årets första julskinka
Jag ska koka knäck och baka pepparkakor, rulla köttbullar och griljeraskinka. Medan andra matskribenter och tidningar nu jobbar ihärdigt med sommaren eller kanske påsken, så gör jag tvärtom
Griljeradjulskinkamed örter och honung. Skinkan är griljerad. Hoppas ni alla har kommit en bit på julplaneringen och hinner med att njuta också, av allt det fina, goda och vackra som står till bjuds i härliga december
Det är Scans klassiska julskinka som kommer hel, men redan är griljerad och skivad. Som självutnämnd julskinkekonnässör med särskild erfarenhet, vill jag passa på att intyga att denna julskinka knappt lämnar några spår efter sig i köket
Det vi kom fram till att vi verkligen gillade var främst förrätterna - sill, gravad lax, paté och rökta korvar, samt en god griljeradskinka, julbröd, stark senap, julöl och snaps
Griljeradjulskinkamed örter och honung. Skinkan är griljerad. Hoppas ni alla har kommit en bit på julplaneringen och hinner med att njuta också, av allt det fina, goda och vackra som står till bjuds i härliga december