1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostade rotfrukter. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
1. Skär ryggbiffen i 3 tjocka skivor. Pressa vitlöken och rör ihop marinaden och lägg ner köttet. Låt det marinera medan du skivar tomat och rödlök och rör ihop såsen
Jag var ju väldigt skeptisk till veckans middagar i Linas matkasse, men jag måste medge att gårdagens middag med grekiska köttbullar i tomatsås var riktigt god
Grekiska färsbiffar med grönsakssås, 4 portioner. Idag bjuder jag på ett sådant där bra recept. Ni vet ett sådant som kräver minimal arbetsinsats men ger maximal smakutdelning
Tillagningstid. 30 min. Ingr för 4. 1 skiva smulat mjukt bröd, 1 dl vatten, 500 g köttfärs, 75 g fetaost, 1 stor el 2 små pressade vitlöksklyftor, 1 ägg, salt, 1 tsk torkad mynta eller ½ dl hackad färsk, 5 dl krossade tomater, 1 st köttbuljongtärning, 2 tsk socker, pasta
Tvätta riset i rikligt med vatten ca 5 ggr. Blanda ordentligt samman färs, ris, lök, persilja samt 3 äggvitor, salt, peppar och olivolja (spara gulorna till senare)