Sist ut är alltså efterrätterna men jag fyller på med nya tips in i det sista. Sikta ner florsockret i grädden och vänd ner den grekiska yoghurten och innehållet av 6 passionsfrukter
Sedan slank det ner en och annan Mc Donald's efter att det öppnat i stan, och därefter har jag fina minnen från pistagemilkshakes i den grekiska övärlden när jag var runt 20-strecket
Fantastisk syrlig och fräsch smak från den grekiska yoghurten som tillsammans med smak från fikon, vanilj och den söta lite spröda, men ändå lite seg, botten (om det går att vara det) blev till något fantastiskt
Jag tycker detta passar bättre till efterrätter egentligen. Som mejerifri sedan snart 1 år tillbaka kan jag ibland känna att jag saknar smaken av den lite syrliga filen eller grekiska yoghurten
- "möjligen, men kanske något helt annat, det är ju rena grekiskan det här". Fikon smakar gott. Fikon med getost, finns färska fikon i affärerna nu på hösten
Kombinerat med ett "caramel crunch" som är gjort på grekiska surdegsskorpor samt chokladtahinisås och sesamfrön så blev denna frukostskålen helt fantastisk
-( En snabb inventering och det fick bli blandade grekiska oliver i sällskap av tärnad parmesanost som jag blandade med strimlad basilika och basilikaolja
Dessutom så tycker jag om att ta inspiration från andra kulturer till min matlagning från de resor jag åker på, och kanske framförallt från den grekiska matkulturen eftersom jag är halvgrek
Vi fortsatte sedan med bil till Cargese, även kallad den grekiska byn. Kastanjemjöl används i de flesta bakverk och efterrätter och testa deras lokalproducerade nougat som är sötad med honung