Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Fina hacka löken och blanda ihop med köttfärs, ägg, senap, basilika och smula ner fetaosten. Häll vitkålsblandningen i en ugnsform och toppa med riven ost
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Härliga smakrika små tomater i olika färger, gurka, fetaost, oliver och rödlök…
Hacka löken, oliverna och fetaosten. När biffarna fått fin yta lyft över dom i en ugnssäker form, häll vatten i stekpannan och vispa upp skyn från botten
Keftedes - Grekiska köttbullar. Rulla dem till biffar och doppa dem i mjöl. En grekisk middag måste innehålla en grekisk sallad medfetaost, så är det bara
Fetaost. Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiskabiffarmed tzatziki och klyftpotatis. Biffarna. Skala och skör sötpotatisen, blanda runt med olivolja och lägg i en bakplåtsklädd långpanna
½ tsk salt (fetaosten ger sälta med). Lägg biffarna i en ugnsform efterhand och ifall du vill behålla värmen på biffarna, lägg formen i ugnenmedan du steker de andra biffarna
Häromdagen åt vi grekiskaköttfärsbiffar som jag fyllt medfetaost och solmogen tomat. Med lite skivad rödlök och en skysås av lite grädde med smulad fetaost i och vanlig kokt potatis blev det riktigt gott
Här kan man givetvis använda fetaost eller annan valfri ost. Jag serverade mina bifteki medugnsrostade rotsaker, ugnsbakade körsbärstomater och tzatziki