Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano. Rivet skal från en citron. Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök
citron - finrivet skal. Biffar. Skär tomaterna i halvor och blanda med rödlöken och basilikabladen. Avsluta med en nypa flingsalt och nymald svartpeppar
I den grekiska salladen använde jag färsk babyspenat, som jag vände i vitlöksolja och örtsalt. Vänd ner gurkrivet och smaka av med salt, citron och flingsalt
Tyvärr kan jag alldeles för lite om det grekiska köket. Servera med såserna, klyftpotatis och citron. Inte för att jag klagar, alternativet är ju inte att föredra, men tankarna går till Medelhavets klimat
Grekisk salladVi äter ofta grekisk sallad till grekiskabiffar men det är en fräsch sallad som passar som tillbehör till de flesta maträtter istället för en vanlig sallad