I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekiskpyttipanna. Sedan dess har jag tänkt laga något liknande hemma också men det har inteblivit av
Grekiskpytt. Perfekt bjudrätt med allt i en pannai ugnen. Fredag, ledig helg, massor att göra, en ny slags trötthet som slagittill, nya symptom på Daga har dykt upp så nya provtagningarimorse, ett bra möte på förskolan, en mysigmiddag
Blanda samman såsen och servera tillpytten. Skala och klyfta potatisen,läggi en långpanna. Lägg köttet samt strimladpaprika,tomat,rödlök,och fetaost tärningar
Pyttipanna med ägg ( Hanna kvällsjobb). Tisdag och veckans matsedel,, denna vecka blir det några gamla favoriter och en ny köttfärsrätt som jag delar receptet på
Smörj en form eller långpanna. Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidaretill vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarineradquornfilé (ioriginalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Med lite annorlunda smaker som sumac och tahiniblir detta en annorlunda pytt, fast jag hade tyvärr slut på tahini när jag lagade detta och använde det iskafferiet som innehöll mest sesamfrön, för att det skulle ligga så nära i smakväg som möjligt
Vi bjöd dom på "toast med getost & pinjenötter" till förrätt, huvudrätten var "grekiskpyttipanna" som är enkelt att förbereda och efterrätten blev "Lapplandsglassen"
Inte nog med det, den här grekiskapyttipannan blev en riktig lyckoträff. Idag gjorde jag dock en egen variant på sådant som jag vet att jag tycker om och det slutade i en del grekiskainfluenser