Veganska grekiska grillspett med tsatsiki och grillad potatis. Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet
När jag gjorde den hade jag en röra i huvudet som alltid finns på menyn hos Halv Grek Plus Turk (Jungfrugatan 33, Stockholm) Aubergineröra (Baba ghannouge) blandat med fetaost och klippt dill (typ)
Vi befann oss i Örebro i helgen och besökte bl a Restaurang Hellas som serverade grekisk mat. Det stod i menyn att man fick vänta lite längre på maten för den lagades med omsorg, vi höll alla med, den var väl värd att vänta på
Det här kan kanske vara något att laga upp på Morsdag eller någon annan dag då lax står på menyn. Det passar också bra att servera nykokt färskpotatis till om man inte vill ugnsrosta primörerna Nässelsås 30 g nässlor 1 liten schalottenlök 1 liten vitlöksklyfta 1 citron, finrivet skal och saft därav 1 1/2 dl turkisk eller grekisk yoghurt 1/2 dl majonäs salt och peppar 1. 1 1/2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
Kycklingklubba med vitlök och örter, som kan serveras med en grekisk potatisgratäng. På fredag får man lov att unna sig något extra gott och på dagens meny står det Gaeng pad
Servera gärna med salsadip blandad i grekisk yoghurt. Jag har haft taco-ugnsomeletten på menyn länge, men varje gång har jag justerat receptet och nu har jag hittat mitt rätta recept