Lägg ner räkorna och det finhackade renköttet i crème fraicheblandningen. 180 g rökt/gravat reninnanlår. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
1 bit gravatrenkött. 1 bit gravatrenkött. Idag blir det knytkalas tillsammans med en annan familj. Det blir lite crossover och inte rakt av påskmat - helt enkelt lite blandad kompott
Hamburgerkött/renkött (rökt)Ost (goudaost)ChampinjonerPurjolökCreme fraicheGräddfilGör så här. Här kommer ett förslag på en jättegod förrätt om ni vill ha hummer på bordet till nyår
Gravat och rökt reninnanlår finns hos restauranggrossister och får sökas hos delikatessbutiker. Eller välj ett annat rökt renkött som skivas så tunt som du klarar
Rökt renkött eller hamburgerkött. 200 g rökt renkött eller hamburgerkött. Förbered påläggen. Skär brödet på längden i drygt 1 cm tjocka skivor och bred på tunt med matfett