Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
180 g rökt/gravatreninnanlår. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravatreninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
Reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås, rödkålssallad och. Av huvudrätterna var det främst de hemlagade köttbullarna som var mest omtyckta, men köttbullar är ju inte heller särskilt festligt egentligen, när man kan ha exempelvis gott viltkött som renfilé eller reninnanlår med chokladsås, potatisgratäng och brysselkål, alternativt tillbehören potatiskaka, portvinssås och svartrot, eller varför inte trattkantarellsås
Handlade en favorit, gravad och lättrökt reninnanlår, på Bondens matbod plus killing-salami och ost. reninnanlåret tunt skivat, ruccola, fältsallat och äpple från trädgården, dressing med en gnutta gräddfil i och pepparrot överst
Gravat och rökt reninnanlår finns hos restauranggrossister och får sökas hos delikatessbutiker. Eller välj ett annat rökt renkött som skivas så tunt som du klarar