Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill
Värm eventuellt på lite, rör ihop och servera med de vackra laxbitarna på vitt fat. Jag har alltid mina perioder, äter mer sällan fisk på vinterhalvåret
Äppelgravad lax. En nypa vitpeppar. Fiskrätterna är det jag själv helst äter till jul och även uppskattar mest på bufféer när jag bor på hotell och till påsk och midsommarfirandet
Att halstra fisk är en urgammal metod och torde vara det absolut äldsta sättet att tillreda på. Nyfångad fisk som tillagas omgående över elden eller med lite modifikation, efter ett dygn i saltlake är enkelhetens sätt
Förutom det så har vi dessutom falukorv, knäckebröd, färsk potatis, sill, skaldjur och lax (i ugn, rökt eller gravad) som är typisk för vårt svenska kök
isterband och gravad lax med dillstuvad potatis och en god salsiccia-korv. Saftig torskrygg, pigg fänkål och en smakrik örtolja med bara aningen vitlök
Det är viktigt att allt fiskkött blir vitt. Vitpeppar. Dra skinnet av de rensade strömmingsfiléerna. Blanda lagen och rör om tills alla ingredienserna löst sig