Gravad strömming recept

Gravad strömming

Gravad strömming

Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Skölj strömmingen. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper
Gravad strömming med senapssås

Gravad strömming med senapssås

Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Rör ner strömmingsfiléerna och se till att lagen täcker fisken. Ta upp strömmingsfiléerna ur lagen och låt dem rinna av i ett durkslag
Gravad strömming

Gravad strömming

Just nu ligger min strömming i frysen för att kunna tas fram i tid för att gravas till jul. Ta fram strömmingen ur frysen och tina i kylskåpet
Gravad strömming del 1

Gravad strömming del 1

Men det är ju väldigt gott med strömming också. Du får ju ett halvt kilo strömming för priset av en inläggningsburk sill nuförtiden
Gravad strömming med pepparrot

Gravad strömming med pepparrot

Skölj strömmingen och dra av skinnet. Lägg strömmingen i lagen, plasta och ställ i kylskåp ett dygn. Vänd ner strömmingen i såsen
Gravad strömming

Gravad strömming

7-800 g strömmingsfilé 5 dl vatten 1 dl ättika 1 msk salt. 7-800 g strömmingsfilé 5 dl vatten 1 dl ättika 1 msk salt
Gravad strömming del 2

Gravad strömming del 2

Jag bestämde mig som sagt att göra senapsgravadströmming och till den lagen behöver du. Den andra är den finfina Lime- och pepparrotsströmmingen
Gravad strömming med timjan

Gravad strömming med timjan

Drag skinnet av strömmingen. 400 g strömmingsfilé. Lag 1. Vispa ihop ingredienserna till lag 1. Lägg fisken i lagen och grava cirka 8 timmar i kyl, eller tills den blir vit helt igenom
Gravad strömming  i romsås

Gravad strömming i romsås

Skölj strömmingen. Lägg i strömmingsfiléerna, täck över, ställ i kylskåp och låt dem ligga över natten, tills fiskköttet är vitt och fast
Gravad vitlöksströmming

Gravad vitlöksströmming

Blanda lagen låt strömmingarna ligga i lagen 4-6 timmar. Blanda alla ingredienser till såsen, lägg i strömmingarna och låt stå 2 dygn innan servering. 20 strömmingar
Senapsgravad strömming

Senapsgravad strömming

Frys först strömmingen över natten om den är köpt färsk och inte varit fryst innan. Klipp bort fenorna från strömmingen
Branteviksgravad strömming

Branteviksgravad strömming

Vi äter gärna den Branteviksgravadeströmmingen tillsammans med "krämkokta" ägg, dvs ägg som inte är helt löskokta men heller inte hårdkokta

Ansjovisgravad strömming

Vänd gärna någon gång så att strömmingen blir jämnt gravad. Dra bort skinnet från strömmingen och lägg filéerna i lagen