Tänkte ge er lite förslag på goda sillar och gravad lax att göra till midsommar. Och så har vi ju dom goda gravade laxarna, har gjort två olika sorter och båda är fruktansvärt goda
Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravad lax och sill
Trodde det skulle bli en speciell smak men tycker att det smakade som vanlig inlagd sill. Ingredienser600 g strömmingsfilé 5 dl vatten 1 dl ättiksprit (12 %) 1 msk salt Senapssås1/2 dl senap 1 st äggula 1 msk rödvinsvinäger 2 tsk strösocker 1 dl rapsolja1/2 dl hackad dill saltVitlökssås1 dl majonnäs 1 dl gräddfil 1 dl hackad dill, persilja och gräslök 1/2 tsk dragon 1 liten pressad vitlöksklyftasalt och nymalen pepparInte ett sillbord utan gravad strömming
Några av mina favoriter är påskgodis, färskpotatis, tunnbröd, sill, ägghalvor med topping, Västerbottenpaj, kall paj med lax, räkor och avokado, köttbullar och prinskorv och självklart hemgravad lax
Sill är ju gott på alla sätt och vis och det är ju det man oftast gör till julen. Du får ju ett halvt kilo strömming för priset av en inläggningsburk sill nuförtiden
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Kanske äer det sillen och inte den gravade laxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/rökt lax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Här är ett enkelt recept på gravad fisk som jag använt på många restauranger. Inte i form av Påskägg fulla med godis eller bröd, men gärna en inlagd sill och någon god dessert
Servera tillsammans med kallrökt eller gravad lax och en citronsås. ) Vi har ju kört lite av ett menyförslag vad gäller påskmenyn denna veckan upptäckte vi, det började med sillen, fortsatte med efterrätten för att sedan komma en varmrätt, så nu fattas ju bara förrätten