Lägg upp den gravade laxen på ett vackert fat. Vårt klassiska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd sill, hemgjorda köttbullar, Janssons frestelse, hemkokt rödkål tillsammans med inspirerande och gröna sallader
Såhär dagen före julafton delar jag med mig av tre recept på gravad strömmingNu kanske det blir för tight med tid till julafton för att prova på recepten men gravad strömming kan man äta närsomhelst
Smaka av med salt och svartpeppar pch servera till den gravade laxen. Basilikasill. Blanda créme fraiche, majonäs, basilika, cest från limen, pressad lime och pressad vitlök
gravad lax,. Basilika och limesill. Hacka vitlöken fint. I år serverar jag den gravade laxen med sparris och polkabetor och till den en fräsch gremolata med basilika och citron
isterband och gravad lax med dillstuvad potatis och en god salsiccia-korv. Lite god sill, en liten nubbe OP Andersson som jag dricker inte alltför kyld och i små, små klunkar så man hinner med att njuta av den kryddade smaken
Gravad strömming eller sill i en kryddig sås serverad med nypotatis hör sommaren till. Majonnässåsen är god att servera också till rökt fisk, men då kan du utesluta vitlöken