Gravad makrill recept

1 Spara

Vardagssilver

Vi som håller till på baksidan av Sverige och köper makrill som transporterats hit får visserligen i oss de goda fetterna
0 Spara

Bönbonanza!

smörgås med gravad lax, pocherat ägg och senapskräm. smörrebröd med rökt makrill rödbetor och pepparrotskräm
2 Spara

Gravad röding

1250 g röding, lax eller makrill. Rensa fisken. ta bort huvud och ben. Torka den med hushållspapper. Blanda salt, socker och vitpeppar
0 Spara

Gravad torsk

Både fet och mager fisk kan gravas, t ex filead laxfisk, makrill, strömming, torsk och spätta. Färdiggravad fisk kan förvaras i kylskåp ca 1 vecka. Tunna torskfiléer är färdiggravade efter ett dygn, tjockare filéer (ca 3 cm hoplagda) efter 11/2 dygn
Sökförslag och sidor