Blanda olivolja, pressad vitlök och finhackad persilja i en skål. Gratinerademusslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
1 kg musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen
Tillsätt finhackad vitlök och finhackade sar-deller och smält på svag värme. Ta kastrullen från plattan och rör ner persilja, crème fraiche, sambal oelek
Tillsätt finhackad vitlök och krossad rödpeppar. Ett är att tugga på färsk persilja en stund, ett annat är att tugga på några kardemummafrön några minuter och ett äldre tips är att äta en rödbeta, stekt i glödande aska
Till förrätt blev det gratinerade havskräftor som smakade himmelskt av alla örter och osten. Men i vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag tog två olika fisksorter i ställen för en, använde mig av vispgrädde istället för matlagningsgrädde och istället för musslor fräste jag upp kungsräkor (MSC märkta såklart) med vitlök och chiliflakes