Till förrätt blev det gratinerade havskräftor som smakade himmelskt av alla örter och osten. Men i vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag tog två olika fisksorter i ställen för en, använde mig av vispgrädde istället för matlagningsgrädde och istället för musslor fräste jag upp kungsräkor (MSC märkta såklart) med vitlök och chiliflakes
Eller gratinerade. Servera musslornamedtomatsåsen, dekorera med resten av persiljan. Ofta serveras musslor kokta i vin, med fänkål eller något annat smarrigt
Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Halstra eller bryn sedan musslorna i pannan så dem får fin brynd yta utan att genomsteka dem, salta och peppra en aning
Godast av våra tre munsbitar tyckte de flesta att de gratinerademusslorna var. Smör blandat med finhackad vitlök, dill och lite salladslök som musslorna toppas med
Rökta musslor är kanske inte någon klassisk tapasrätt, men jag ville ha någon sorts musslor på buffén och för att det skulle vara enkelt föll valet på de rökta man kan köpa på burk