Garnera med räkorna, aioli och lite dill och rivet citronskal. Vill du som jag göra allt från grunden så börja med fiskraguns fond, gå sedan på bruléen och avsluta med musslorna
Till förrätt blev det gratinerade havskräftor som smakade himmelskt av alla örter och osten. Men i vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag tog två olika fisksorter i ställen för en, använde mig av vispgrädde istället för matlagningsgrädde och istället för musslor fräste jag upp kungsräkor (MSC märkta såklart) med vitlök och chiliflakes
Fördela röran på musslorna och droppa på citronsaft,. De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Nabbens Rökeri & Fisk har flyttat in sin butik in i den Coopbutik jag brukar handla så där var jag och shoppade en hel del godsaker, som både vanliga räkor och rökta räkor samt ett nät musslor
Rökta musslor är kanske inte någon klassisk tapasrätt, men jag ville ha någon sorts musslor på buffén och för att det skulle vara enkelt föll valet på de rökta man kan köpa på burk
Musslor som vi gratinerade på grillen. Rensade bort alla stängda och trasiga musslor. Blanda sedan hälften av parmesanen tillsammans med rivet citronskal, dill, gräslök, olivolja, presad vitlök, salt och peppar i en skål