Gratineradehavskräftor med parmesan,. Det är så otroligt gott med gratineradehavskräftor. Jag gick nöjt därifrån, med kassen full av hors d'ouvres, rödingfiléer och några fina havskräftor
Lägg rulladerna på spenaten i formen, häll på sås, täck med parmesanosten o gratinera i ugn 10 minuter tills de fått fin färg. 2 dl parmesan, riven. 3 msk smör 5 dl mjölk 2 msk vetemjöl, alt maizenaredning 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 400 g bladspenat smör till stekning muskotnöt, riven ca 600 g potatis 800 g sjötunga (rödtunga eller gösfilé går också bra) 1 dl vitt vin 2 dl parmesan, riven 12 råa havskräftstjärtar gräslök fänkålsdill
Fänkålsrisotto med gratinerade kräftor. Havskräftor. Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Dela havskräftorna på längden med en vass kniv och lägg halvorna med skalsidan nedåt i en ugnsfast form
Kombon gratineradehavskräftor med flakstek är grymt. Toppa med skivor av den grillade flanksteken, havskräftorna, hyvlad parmesan, krutonger och Caesardressing
Köpte också en hink små havskräftor som jag tänkte kunde bli bra att vidareförädla med spättan. Serverade de gratinerade spättarullarna med den jättegoda såsen, nykokt potatis och morötter samt några minitomathalvor
Mortla fänkålsfröna med saltet och blanda i vitlök, citronskal, parmesan och smör. Anette och jag delade ett paket med havskräftor och gjorde två olika varianter
Tillbehör kan vara aioli, rouille, riven parmesan, krutonger eller citron. Nu har du en otroligt god bouillabaissegrund, sen kan du ha i 1-2 sorters fisk, kokta blåmusslor eller gratineradehavskräftor
Strö över parmesanost på varje kräfta. 25 st riven parmesan. Värm upp ugnen till 250°C. Det är viktigt att ugnen blir ordentligt varm så att inte gratineringen tar för lång tid, då kan de bli lite sega