Gratinerade havskräftor parmesan recept

Sjötunga på spenat med sauce morney och havskräftor

Sjötunga på spenat med sauce morney och havskräftor

Lägg rulladerna på spenaten i formen, häll på sås, täck med parmesanosten o gratinera i ugn 10 minuter tills de fått fin färg. 2 dl parmesan, riven. 3 msk smör 5 dl mjölk 2 msk vetemjöl, alt maizenaredning 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 400 g bladspenat smör till stekning muskotnöt, riven ca 600 g potatis 800 g sjötunga (rödtunga eller gösfilé går också bra) 1 dl vitt vin 2 dl parmesan, riven 12 råa havskräftstjärtar gräslök fänkålsdill
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Citron- och fänkålsgratineradehavskräftor. Salta minipizzor med ansjovis och parmesan. Skagenröra i parmesankorg
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Fänkålsrisotto med gratinerade kräftor. Havskräftor. Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Dela havskräftorna på längden med en vass kniv och lägg halvorna med skalsidan nedåt i en ugnsfast form

Middagstips: Ceasarsallad surf´n turf

Kombon gratineradehavskräftor med flakstek är grymt. Toppa med skivor av den grillade flanksteken, havskräftorna, hyvlad parmesan, krutonger och Caesardressing
Ugnsgratinerade havskräftor

Ugnsgratinerade havskräftor

Ugnsgratineradehavskräftor . Bättre än hummer och för övrigt alla andra skaldjur nästan också, är havskräftor
Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor

Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor

Mortla fänkålsfröna med saltet och blanda i vitlök, citronskal, parmesan och smör. Anette och jag delade ett paket med havskräftor och gjorde två olika varianter

Kockens tips – grym grund till Bouillabaisse

Tillbehör kan vara aioli, rouille, riven parmesan, krutonger eller citron. Nu har du en otroligt god bouillabaissegrund, sen kan du ha i 1-2 sorters fisk, kokta blåmusslor eller gratineradehavskräftor

Gratinerade flodkräftor

Strö över parmesanost på varje kräfta. 25 st riven parmesan. Värm upp ugnen till 250°C. Det är viktigt att ugnen blir ordentligt varm så att inte gratineringen tar för lång tid, då kan de bli lite sega