Närmare bestämt en ny variant på gratineradehavskräftor, en av mina absoluta favoritförrätter. Eftersom jag är född och uppvuxen i Göteborg är kräftor för mig synonymt med havskräftor
Fräs kräftstjärtarna med gräslök och fänkål i någon minut. fänkålsdill. 3 msk smör 5 dl mjölk 2 msk vetemjöl, alt maizenaredning 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 400 g bladspenat smör till stekning muskotnöt, riven ca 600 g potatis 800 g sjötunga (rödtunga eller gösfilé går också bra) 1 dl vitt vin 2 dl parmesan, riven 12 råa havskräftstjärtar gräslök fänkålsdill
Lägg lök, fänkål, paprika och vitlök i pannan. En elegant fransk gourmetkrog som blev känd för sin Pepparstek och sina Förälskade flamberade havskräftor
Fänkålsrisotto med gratinerade kräftor. Havskräftor. Skala och strimla lök, vitlök och fänkålsståndet. Dela havskräftorna på längden med en vass kniv och lägg halvorna med skalsidan nedåt i en ugnsfast form
Svetta lök, fänkål, saffran samt båda paprikasorterna. 2 fänkål, tärnad. Nu har du en otroligt god bouillabaissegrund, sen kan du ha i 1-2 sorters fisk, kokta blåmusslor eller gratineradehavskräftor. 2 fänkål, tärnad