Nu ska Mårtenssons snöra på sej promenaddojsen för en julapromenad, något som med all säkerhelt kan behövas om det ska finnas någon plats för mer mat denna veckan
Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
600 g sej, i portionsbitar. 600 g sej, i portionsbitar. Äntligen fredag. Jag har varit på kurs torsdag och fredag med allt vad det innebär i godis och fikabröd
) Nu senast lagade vi till en ratatouille (nästan lika svårt att säga som att stava) som fick sej en dos grädde och ost innan den ugnsgratinerades, allt blir ju godare med grädde och ost eller hur
eller tills skalet börjar skrynkla sej. Ta ut och låt svalna något (mest för att man inte ska bränna sej) fördela svampen lika i tomaterna, garnera med lite mera ost och låt gå i ugn tills osten har smält och fått fin färg
Man hör vad andra har gjort för godsaker hemma, en vän kommer med färsk larsmogös, man bläddrar i en gammal Allers i väntrummet eller nappar åt sej Etiketten från Alko, när man veckohandlar
Ikväll ska vi stilla en ytterst hungrig nerv i våra kroppar, närmare bestämt Thailandsnerven Den har gjort sej påmind ganska länge nu, det har ryckt och dragit i den i flera dagar och då är det dags för lite Pad Thai i köket
500 g fiskfilé, vi hade sej. 500 g fiskfilé, vi hade sej. I går stod det fisk på menyn här hemma i köket och frun, som sjunger på slutampen av sin julledighet, stod för middagslagningen
Det funkar även att käka den som förrätt, vi klurade lite till och kom fram till att ansjovis borde ju göra sej alldeles ypperligt att ha i den då och ett glas iskall öl till och kanske en skiva kavring vid sidan
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn