Gratinerad parmesan recept

Recept: Gratinerade ostron med parmesan och creme fraiche

Recept: Gratinerade ostron med parmesan och creme fraiche

Först ut för året är det enkla men mycket goda och festliga recept på gratinerade ostron. Blanda creme fraiche, parmesan, citronsaft och kryddor i en skål och skeda blandningen över ostronen
Gratinerade musslor med parmesan

Gratinerade musslor med parmesan

Gratinerade musslor med parmesanost. 1 dl fint riven parmesanost, eller annan ost med mycket smak. 1 dl fint riven parmesanost

Linssoppa med parmesan gratinerat bröd

Linssoppa med parmesan gratinerat bröd 2-3 portioner 1 morot ½ gul paprika 1 frp. Finkrossade tomater med vitlök 1 1/1 dl torkade röda linser 6 dl vatten 1 buljongtärning salt peppar 2 tsk Herbes de Provence (blandade örtkryddor) 2 msk frusen persilja olja 2 skivor franskbröd 4 msk riven parmesanost paprika krydda olivolja Creme fraiche Skala moroten, skär den och paprikan i mindre delar. 4 msk riven parmesanost
Gratinerad spetskål

Gratinerad spetskål

En näve riven parmesan. En näve riven parmesan. Gratinerad spetskål 2 port. Strö över den rivna parmesanen och in i ugnen på 200g i 10-15 min så osten får fin färg och kålen känns tillagad helt igenom
Gratinerat baconmos med lammfilé

Gratinerat baconmos med lammfilé

Det gratinerade moset med smak av bacon och parmesanost gifter sig otroligt bra med köttet och såsen – vill man ta måltiden till ytterligare en nivå gör man egen bearnaisesås också