Klicka smöret på kräfthalvorna och strö över resten av parmesanosten. Blanda mjukt smör, pressade vitlöksklyftor, 1 1/2 dl av parmesanosten och hackad persilja i en skål. 2 dl riven parmesanost
Riv parmesanosten. Smaka av med salt och peppar och hälften av den rivna parmesanosten. Slå såsen över fisken och strö över resten av den rivna parmesanosten
Först ut för året är det enkla men mycket goda och festliga recept på gratinerade ostron. Blanda creme fraiche, parmesan, citronsaft och kryddor i en skål och skeda blandningen över ostronen
Blanda ihop bean med citronsaft, skalriv och parmesan och vänd ned hummerköttet. 10 - 15 g färskriven parmesan + lite extra att strö över. 10 - 15 g färskriven parmesan + lite extra att strö över
Halloumifyllda aubergineskivor, eller auberginelindad halloumi om du föredrar det, läggs ovanpå tomatbulgur och så på med parmesan innan allt gratineras i ugnen
En näve riven parmesan. En näve riven parmesan. Gratinerad spetskål 2 port. Strö över den rivna parmesanen och in i ugnen på 200g i 10-15 min så osten får fin färg och kålen känns tillagad helt igenom
Det gratinerade moset med smak av bacon och parmesanost gifter sig otroligt bra med köttet och såsen – vill man ta måltiden till ytterligare en nivå gör man egen bearnaisesås också
Den här veckans vegorecept och Köttfri måndagsinslag får bli en ugnsbakad pumpa, fylld med en örtdoftande kantarell- och quinoablandning, förstärkt med ett täcke av både parmesan och mozarella