Gratinerad fänkål ugn recept

Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål

Fänkål använder jag nästan bara när jag gör fisksoppa men det är ju faktiskt riktigt gott att tex gratinera i ugnen också
Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål

Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. Gratinera i ugnen i 20 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Gratinerad fänkål med mandelfetaost

Gratinerad fänkål med mandelfetaost

Ugnsrostadfänkål (från @confidentcoeliac). Äter den faktiskt gärna rå till frukost till och med… Fast idag bjuder jag istället på mumsig gratineradfänkål med mandelfetaost
Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål

Ansa fänkålen och skär dem i fyra delar. Smörj en form och lägg i fänkålen. medelstora fänkålshuvuden. Sätt ugnen på 180 grader. Koka fänkålen i cirka 5 minuter. Sätt in formen mitt i ugnen i 20 - 25 minuter
Gratinerad spätta med fänkål

Gratinerad spätta med fänkål

Sätt in gratängen högst upp i ugn-en. Dela fänkålen på mitten längs med och skär bort rotstocken längst ner
Svampfyllt gratinerat bröd

Svampfyllt gratinerat bröd

Servera brödet med en sallad på råhyvlad fänkål och äpple eller bara en enkel fransk tomatsallad. Hyvla fänkål och äpple tunt
Gratinerad hummer med fänkålssmör

Gratinerad hummer med fänkålssmör

Den smakar inte så mycket fänkål, men blev mycket god. Koka fänkålen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt fänkålen svalna
GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

Skär lök, fänkål och ost tunt. Bena ur filéerna och lägg dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Värm ugnen till 180°. 1/4 fänkål. 1/4 fänkål
Ostbakad fänkål med skinka

Ostbakad fänkål med skinka

Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Dela fänkålen i fjärdedelar. Linda en skinkskiva runt varje fänkål. Man kan med fördel byta ut fänkålen mot klyftad vitkål
Gratinerade ostron

Gratinerade ostron

Fänkål. Har aldrig gjort gratinerade ostron förut, tycker att naturella men en vinägrett är godast, fast dessa blev riktigt goda
Parmesangratinerad fänkål

Parmesangratinerad fänkål

Häll bort vattnet och låt fänkålen rinna av väl. Lägg fänkålen i en smord eldfast form. Ansa fänkålen och dela varje stånd i 4 klyftor. Låt fänkålen koka mjuk under lock på svag värme, ca 12-15 minuter. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter. 3 st fänkålsstånd
Mandelgratinerad fänkål med rosépeppar

Mandelgratinerad fänkål med rosépeppar

Sätt in plåten i ugnen och gratinera fänkålen tills den fått en fin gyllenbrun färg. Därför serverar jag idag min nyvunna favorit, Mandelgratineradfänkål med rosépeppar
Parmesangratinerad Fänkål

Parmesangratinerad Fänkål

Häll av vattnet och lägg kålen i en ugnssäker, smord form. Putsa fänkålen och klyfta den. 1 stor fänkål. Sätt ugnen på 225 grader. 1 stor fänkål
Laxpudding med fänkål och citron

Laxpudding med fänkål och citron

Krossa potatisen grovt i en ugnsform. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön
Ugnsbakad lax med morot och fänkål

Ugnsbakad lax med morot och fänkål

½ fänkål. Smörj en ugnsfastform med Milda. Låt gärna laxen vila några minuter efter att den har tagits ut ur ugnen innan servering