Gratinerad fänkål parmesan recept

Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål

Strö över parmesanen i ett jämnt täcke. Ansa fänkålen och skär dem i fyra delar. Parmesanosten ska ha fått fin, gyllenbrun färg
Parmesangratinerad Fänkål

Parmesangratinerad Fänkål

Putsa fänkålen och klyfta den. 1 stor fänkål. 1 dl riven parmesan. 1 stor fänkål. 1 dl riven parmesan. Ingredienser
FISKGRATÄNG MED FÄNKÅL OCH CITRON

FISKGRATÄNG MED FÄNKÅL OCH CITRON

Gjorde några få förändringar i receptet, bland annat bytte jag ut champinjoner mot fänkål i såsen. Ta kastrullen från plattan och vispa i parmesanost och äggula
Tips på sallader och tillbehör till grillat

Tips på sallader och tillbehör till grillat

Gratinerade champinjoner med parmesankryddsmörett gäng champinjonerKryddsmör. 30 g smör1 tsk tomatpuréchiliflakes (kan uteslutas)1 vitlöksklyftapersilja1,5 dl parmesan, grovt rivensalt och pepparLåt smöret bli rumsvarmt. Grillad fänkål med ädelost4 port1 fänkålsståndädelostoljaDelafänkålen i fyra delar. Ostfyllda gratinerade paprikor2-3 paprikor1 dl creme fraiche1/2 philadelphiaost75 g fetaosten liten bit mozzarella1 vitlöksklyftasalt & pepparörtsaltherrgårdsostDela paprikorna och ta bort kärnorna. 1 fänkålsståndädelostolja
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Fänkålsrisotto med gratinerade kräftor. Skala och strimla lök, vitlök och fänkålsståndet. Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Pizza bianca med salami och fänkål. Bred på tunt lager creme fraiche, salta och peppra lite och strö sedan över den rivna osten samt parmesan
Sjötunga på spenat med sauce morney och havskräftor

Sjötunga på spenat med sauce morney och havskräftor

Fräs kräftstjärtarna med gräslök och fänkål i någon minut. fänkålsdill. Lägg rulladerna på spenaten i formen, häll på sås, täck med parmesanosten o gratinera i ugn 10 minuter tills de fått fin färg. 2 dl parmesan, riven. 3 msk smör 5 dl mjölk 2 msk vetemjöl, alt maizenaredning 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 400 g bladspenat smör till stekning muskotnöt, riven ca 600 g potatis 800 g sjötunga (rödtunga eller gösfilé går också bra) 1 dl vitt vin 2 dl parmesan, riven 12 råa havskräftstjärtar gräslök fänkålsdill
Fetaostfylld spetspaprika

Fetaostfylld spetspaprika

Kryddan är en verklig favorit och den innehåller rosépeppar, saffran, dillfrön, fänkål och vitlök. riven parmesan, kanske 1/2 dl. riven parmesan, kanske 1/2 dl

Ullas getosttoppade filé

Ansa paprika och fänkålen. Blanda creme fraiche med getost och riven parmesan. 1 dl creme fraiche 100 g getost 1-2 dl riven parmesan Medelhavssallad. 1 röd paprika 1/2 fänkålshuvud 1/2 röd lök 80 g rucola svarta oliver 1 msk olivolja salt, peppar, italiensk salladskrydda ev. 1-2 dl riven parmesan. 1/2 fänkålshuvud
Fänkålssoppa

Fänkålssoppa

Den härliga grönsaken är toppen i fisksoppor, gratinerad med parmesan eller finstrimlad i sallader. Färsk fänkål är verkligen en favorit
Saffransgratinerad fänkål

Saffransgratinerad fänkål

I den här gratinerade rätten passar kombinationen fänkål, saffran och parmesan riktigt fint ihop. Den är god att äta rå i sallader men även som kokt eller gratinerad
Fänkål och skogschampinjoner i skön förening

Fänkål och skogschampinjoner i skön förening

Gratinerad med parmesan. Fänkål. Fänkål i stora bitar bräserad med pernod, olivolja, vitlök. Fänkål och gyllene saffran i boullabaissen eller andra fisksoppor