– Rostad fänkål med apelsin (från @wizardress). Äter den faktiskt gärna rå till frukost till och med… Fast idag bjuder jag istället på mumsig gratineradfänkål med mandelfetaost
Blanda fänkål, schalottenlök, äpple, apelsin, zest och saft i en skål. 1/2 st fänkål, tunt skivad. 1/2 apelsin, zest, filéer och saft. Broccoli och blomkålsgratäng med kalkon & fänkål-ochapelsin salsa 10 propoints 2 portioner. 1/2 st fänkål, tunt skivad. 1/2 apelsin, zest, filéer och saft
Till förrätt åt vi gratinerad kronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, en fisk- och skaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i
Garnera med persiljan och servera gärna med gratineradfänkål eller med en grönsallad. Värm resten av oljan i grytan och lägg i lök, potatis, vitlök, apelsinskal och lagerblad
Garnera med persiljan och servera gärna med gratineradfänkål eller med en grönsallad. Värm resten av oljan i grytan och lägg i lök, potatis, vitlök, apelsinskal och lagerblad
Lägg ett lager potatis i botten på en smord ugnssäker form och varva med morötter och fänkål. Förväll fänkålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter, låt rinna av. 2 fänkålsstånd tjocka skivor. saft och skal av 1 apelsin