DuchessepotatisSkala och koka potatisen. -)4 port4 slätvarsfiléer (se till att få med skrovet till fisken)100 g smör0,75 l torrt vitt vin (en flaska)3 bananschalottenlökar100 g champinjoner, vita4 dl vispgräddesalt eftersmakcayennepapper efter smak3 lagerblad5 vitpepparkorn1 liten purjolök6 färska sparrisar100 g oskalade räkor1 kruka tilllite oljaDuchessepotatis1 kg mjölig potatis50 g smör3 äggulor1 dl matoljasalt efter smakpepparmix efter smakriven muskotnöt efter smakGör så här
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll sedan över potatisen
Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Jag gjorde plankorna på en bit entrecote, obligatorisk duchesspotatis, baconlindad sparris och champinjoner, ostgratinerad tomat samt en jättegod och enkel rödvinssås
Lowe tyckte vi skulle ha potatismos och då gjorde jag lite duchessepotatis av en del av moset. Baconlindad fisk med duchessepotatis och falsk hollandaise, 4 pers
Ta ut duchessepotatisen ur ugnen. Sätt in duchessepotatisen i ugnen och värm. Värm 4 st tallrikar i ugnen, Sedan lägg en sked sås mitt på varje tallrik och sedan fiskfilén ovanpå och toppa med lite gräslök, lägg på duchessepotatisen och eventuellt en klick löjrom
Duchessepotatis. Spritas moset runt plankan, lägg på kött, sparris/baconet och tomaten och gratinera tills duchessepotatisen fått fin färg och servera med bearnaisesåsen