Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
Färdig smördeg på rulle, getost, pinjenötter, ruccolasallad, crèma di balsamico gärna medfikon. Rödlöksmarmeladen kan göras långt i förväg och förvaras i en burk med lock
Pizzan blev väldigt god, men passar nog allra bäst som ett drinktilltugg, på en buffé eller som förrätt/efterrätt med det söta fikonet och den härliga gratinerade chèvren
Det här passar fint att börja med före fredagsmiddagen och det går så snabbt i ugnen att du lika gärna kan stå kvar och vänta med ett glas kall sauvignon blanc
Som tilltugg till bubblorna serverade jag krustader fyllda medgratinerad camembert, fikonmarmelad och fikon samt bitar av päron med Philadelphiaost (jag tog det istället för chèvre för barnens skull), päron och valnötter
Servera medfikonklyftor. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt. Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor och rosta dem i ugnen med lite olivolja, salt och svartpeppar tills de är gyllene. 1 fikon, färska
Tänkte i alla fall börja med dessa supergoda fikon som jag bjöd på i lördags, riktigt goda. Jag vet mycket väl att jag varit dålig med uppdateringarna här inne men jag har inte haft något lust helt enkelt att blogga och allt har känns så tråkigt att blogga om (då menar jag att jag tror att ni tycker det är tråkigt) + att det skulle behövas en uppdatering med en bloggdesign