Gratinerad chevre med fikon recept

Chèvre chaud med varma fikon

Chèvre chaud med varma fikon

Det finns redan tidigare ett recept på chèvre chaud (gratinerad chèvre) här på bloggen, men här har jag varierat det lite
Fikon med getost, lavendel och honung

Fikon med getost, lavendel och honung

Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad. Skölj fikonen och skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden
Chèvre chaud

Chèvre chaud

Placera på en plåt med bakplåtspapper. Dela fikonen i halvor, eller kvartar beroende på storlek och lägg dem på tallrikarna
Tartalette med rödlöksmarmelad och chèvre

Tartalette med rödlöksmarmelad och chèvre

Färdig smördeg på rulle, getost, pinjenötter, ruccolasallad, crèma di balsamico gärna medfikon. Rödlöksmarmeladen kan göras långt i förväg och förvaras i en burk med lock
Fredagspizza med fikon och getost

Fredagspizza med fikon och getost

Pizzan blev väldigt god, men passar nog allra bäst som ett drinktilltugg, på en buffé eller som förrätt/efterrätt med det söta fikonet och den härliga gratinerade chèvren
Vit pizza med getost päron och rosmarin

Vit pizza med getost päron och rosmarin

Det här passar fint att börja med före fredagsmiddagen och det går så snabbt i ugnen att du lika gärna kan stå kvar och vänta med ett glas kall sauvignon blanc
Vickning till nyårs

Vickning till nyårs

Janssons smördegspizza med västerbottensost. Mixa fikon och nötter i en matberedare. Blanda creme fracihe och äggulor, i med salt och peppar
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Som tilltugg till bubblorna serverade jag krustader fyllda medgratinerad camembert, fikonmarmelad och fikon samt bitar av päron med Philadelphiaost (jag tog det istället för chèvre för barnens skull), päron och valnötter

Gratinerad chévre

Servera medfikonklyftor. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt. Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor och rosta dem i ugnen med lite olivolja, salt och svartpeppar tills de är gyllene. 1 fikon, färska
Gratinerade fikon med brie, rosmarin, honung & serrano

Gratinerade fikon med brie, rosmarin, honung & serrano

Tänkte i alla fall börja med dessa supergoda fikon som jag bjöd på i lördags, riktigt goda. Jag vet mycket väl att jag varit dålig med uppdateringarna här inne men jag har inte haft något lust helt enkelt att blogga och allt har känns så tråkigt att blogga om (då menar jag att jag tror att ni tycker det är tråkigt) + att det skulle behövas en uppdatering med en bloggdesign
Fredagsmys med Châteaubriand...

Fredagsmys med Châteaubriand...

Varm Chévre medfikon. färska fikon. Jag har precis sjunkit ner i soffan med min man efter att ha varit Masterchef i mitt egna kök