Gratinerad aubergine recept

Gratinerad aubergine med quornfärs

Gratinerad aubergine med quornfärs

Halvera aubergine och gröp ur fruktköttet. Fyll aubergine med quornfärsröran och toppa med riven ost. Gratineradaubergine med quornfärs (ca 4 portioner). 2 aubergine. Gratineradaubergine med quornfärs (ca 4 portioner). 2 aubergine 1/2 gul lök
Gratinerade auberginer

Gratinerade auberginer

ugnsgratineradeauberginer. Dela auberginerna på längden och skåra fruktköttet. Gratineradeauberginer (ca 4 port) Du behöver. 2 stora auberginer 2 msk olivolja 1 gul lök 250 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk soja 1/2 dl vitt vin 3 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt,peppar 1 dl riven vällagrad ost Gör såhär. Stek auberginerna i ugnen tills de är riktigt mjuka, ca 30-40 min. 2 stora auberginer
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

Så här gör du Dela auberginen på längden. Skär aubergineköttet i tärningar och stek det, hälften åt gången, i olivolja i en stekpanna
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

Dela auberginen på längden och gröp försiktigt ur och hacka fruktköttet. Lägg aubergineskalen i en smord ugnsfast form och häll i hälften av fyllningen
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

Det gör att auberginen blir väldigt mör och fin, även skalet. Varva aubergineskivorna med röran, avsluta med att toppa med en sked
Gratinerad aubergine med köttfärs

Gratinerad aubergine med köttfärs

Skär bort blomfästet på auberginerna. Dela auberginerna på längden i halvor. Ta ut och lägg upp auberginerna på en tallrik att svalna något
Gratinerad fylld aubergine

Gratinerad fylld aubergine

Dagens lunch bestod av Gratinerad fylld aubergine och en sallad. Koka auberginehalvan knappt mjuk i lättsaltat vatten
Gratinerad aubergine!

Gratinerad aubergine!

Men igår fick det bli en gratinerad med smak av koriander och apelsin. Delar auberginen på mitten och saltar ordentligt på snittytan
Gratinerad aubergine med bönor, svamp & tomat

Gratinerad aubergine med bönor, svamp & tomat

Vi åt den här gratineradeauberginen en helgkväll för några veckor sedan. Vad får man om man tar en italiensk bruschetta men byter ut brödet mot aubergine, toppar med bönor, svamp och tomat – och sedan gratinerar den i ugnen