Fördela skinkan mellan lasagneplattorna och lägg den ovanpå osten. Jag hittade detta recept på Matplatsen, en blogg som kanske mer kan kallas livsstilsblogg, dvs något bredare än en matblogg, men ibland dyker det upp små guldkorn, som denna pastarätt till exempel
Rulla en skinkskiva runt varje purjo och placera dem i en ugnsfast form. Använd den vita delen av purjolöken, ta bort yttersta bladet och skär av botten eller roten
Blanda potatisinkråmet med fetaosten, de soltorkade tomaterna, skinkan/baconen och salt och peppar. Tvätta potatisarna och stick ett par hål i dem med en gaffel
Lindaskinkskivorna runt små buntar av sparrisstjälkar och lägg paketen i en smord ugnssäker form. Skär bort den nedersta torra delen på sparrisstjälkarna
Strimlaskinkan och purjon och fräs ett par minuter. Lägg blomkålen i en ugnsfastform och salta den. Detta är en rätt som har hängt med länge i vårt hem
Lägg getostpaketen i formen och sätt iniugnentills osten blivitlite mjuk. Olja en ugnsform. Lite röj bland kastrullerna – sedan får man en lyxig och väldigtsmarrigliten rätt där den krämiga getosten möter sältan från skinkan och sötman från såsen
Riven färsk chili*, salt men inte för mycket då skinkan ger sälta, färsk timjan & rosmarin. När jag gjorde inlägget "Gratinerad chevretoast med smörstekta kantareller" så fick jag frågan av Linnea om man kunde göra en glutenfrivariant på detta och så klart började min hjärna spinnadirekt och därav kommer detta inlägg
Skär skinkaimindrebitar och blanda ned i kastrullen. Jag och Johan kunde inte bestämma vad vi var sugna på så det blev lite gott och blandat i form av fyllda snackspaprikor, caprese och en röra med varmrökt lax