Grand marnier sufflé recept

Citronsufflé med fläderlikör

Citronsufflé med fläderlikör

I originalreceptet var likören GrandMarnier, men det hade vi ingen hemma och Systembolaget har ju inte öppet hela tiden, så det fick bli något vi (mamma och pappa) hade hemma

Kantarellsufflé

Grädda i ugnen i 12 minuter eller tills sufflén har rest sig och blivit lite brunbränd på toppen. 5 msk GrandMarnier

Grand Marniersufflé med jordgubbssås

GrandMarnier. Vänd sedan försiktigt ned resten av äggvitan med en slev, blanda väl men rör inte i onödan, då försvinner luften ur sufflésmeten

Ricottasufflé med apelsinlikör

t ex GrandMarnier. Servera sufflén i formen. Smörj en suffléform som är 20 cm i diameter med en 7 cm hög kant med smör och pudra med socker

Pecanpaj med cognacsås

Sen sjunker den hastigt igen som en sufflé. 1 tsk grandmarnier. Pajdeg. Vispa smör, socker och salt tills blandningen är krämig

Punsch- eller likörsufflé

Servera sufflén omedelbart tillsammans med lättsockrade bär och/eller vispad grädde. Smörj en suffléform eller annan ugnssäker form med höga kanter som rymmer ca 1 ½ liter. Grädda sufflén på nedre falsen i ugnen ca 45 minuter. eller 2-3 msk punsch eller likör som Cointreau eller GrandMarnier

Smultronsufflé

Sufflé. Smöra och sockra en suffléform, ca 2 liter, väl. Fyll suffléformen och grädda 35-40 minuter i nedre delen av ugnen utan att öppna ugnsluckan

Chokladsufflé med hallongömma

Häll sufflésmeten i formarna. Öppna inte ugnsluckan för tidigt, då sjunker sufflén. Grädda suffléerna i 200 grader 12-15 minuter. 5 dl GrandMarnier