Grahamsmjöl kesella recept

Grahamsrutor med kesella

Grahamsrutor med kesella

Tillsätt rumsvarmt matfett, salt, honung, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker hela långpannan
Tacopaj med grahamsmjöl

Tacopaj med grahamsmjöl

2 dl grahamsmjöl. 2 dl kesella eller creme fraiche. Gör såhär. Sätt ungen på 225 grader. Börja sedan steka köttfärsen och hacka löken
Brytbröd med kesella

Brytbröd med kesella

Tillsätt sedan kesellan, sirapen, saltet, grahamsmjölet och mjölet. Brytbröd med kesella (24 portioner). 3,5 dl grahamsmjöl. 250 g kesella. 3,5 dl grahamsmjöl. 250 g kesella
Dinkelscones med kesella

Dinkelscones med kesella

Rör ihop kesella, mjölk, smör och ägg. Tillsätt kesellablandningen i mjölblandningen. DINKELSCONES8 st2 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)1,5 dl fullkornsdinkel (eller grahamsmjöl)2 msk vetekli2 tsk bakpulver1 tsk salt1 dl kesella (1%)1,5 dl mjölk1-2 msk smält smör1 äggGör så här
Skinkmuffins med kesella

Skinkmuffins med kesella

Blanda samman vetemjölet med grahamsmjöl, salt och bakpulver. Smält matfettet och rör ner det tillsammans med kesella och mjölk
Plättar med blåbär och kesella

Plättar med blåbär och kesella

Servera med blåbär och kesella. kesella. 5 dl grahamsmjöl. Mät upp havrekli och mjöl, och rör i äggen. Blanda väl
Nyttiga pannkakor med dinkel

Nyttiga pannkakor med dinkel

både gott och nyttigt tillsammans med Kesellan. 2 dl fullkornsdinkelmjöl (grahamsmjöl/vetemjöl går också bra). gärna med en klick Kesella (1 %) med lite vaniljpulver i och toppa med bär, mums. 2 dl fullkornsdinkelmjöl (grahamsmjöl/vetemjöl går också bra)
Vegetarisk paj med spenat och kvarg

Vegetarisk paj med spenat och kvarg

5 dl grahamsmjöl, 125 g kvarg eller kesella lätt, 50 g flytande margarin, 2 msk kallt vatten, salt. 3 ägg, 125 g kvarg eller kesella lätt, 1
Proteinrikt bröd

Proteinrikt bröd

Jag har bakat massa olika protein bröd här hemma, både med och utan jäst, kesella, ägg, ja allt möjligt med protein i
Bacon- och tomatpaj

Bacon- och tomatpaj

2½ dl grahamsmjöl. 75 dl naturell kesella. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta till en smidig deg
Godaste buffén

Godaste buffén

3 msk Kesella 1 %. 0,5 dl grahamsmjöl. Goda helgrecept 3 msk Kesella 1 %. 0,5 dl grahamsmjöl. Kom på att jag inte hunnit med att skriva om släktträffen som vi hade i sommar
En riktigt nyttig ost- och skinkpaj

En riktigt nyttig ost- och skinkpaj

Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. 2 dl grahamsmjöl. 1 dl kesella mager kvarg. 2 dl grahamsmjöl. 1 dl kesella mager kvarg
Kycklingpaj

Kycklingpaj

Blanda mjölsorterna och tillsätt sedan kesellan. Vispa samman äggen, mjölken och kesellan. 1-1½ dl grahamsmjöl. 2 ½ dl lätt kesella. 1 dl kesella lätt
Långpannerutor

Långpannerutor

Tillsätt salt, rumsvarmt smör i klickar, honung, kesella, grahamsmjöl och det mesta vetemjölet och arbeta degen väl
Paj med krabba och ädelost

Paj med krabba och ädelost

11 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt. 12 dl grahamsmjöl. 11½ dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt. 40 g Arla® Svenskt Smör 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt 2 dl grahamsmjöl Fyllning. 2 små päron 200 g krabbkött 1 dillknippe 1½ dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt 1½ dl Kelda® mellangrädde 2 ägg 50 g Kvibille® ädel