Grahamsbröd utan vetemjöl recept

Skållat Grahamsbröd

Skållat Grahamsbröd

Jag använder jäskorgar, men det går lika bra utan. 1,2 l mjöl, specialvetemjöl. 1,2 l mjöl, specialvetemjöl
Grahamsbröd med aprikoser och chiafrön

Grahamsbröd med aprikoser och chiafrön

Som vanligt när jag bakar så har jag inga exakta mått, utan jag höftar lite. Utan raffinerat socker. Grahamsbröd med aprikoser och chiafrön

Enkelt grahamsbröd

Knåda varsamt in vätskan i degen utan att riva sönder den sega struktur som bildats i degen under natten
Brunkans grahamsbröd

Brunkans grahamsbröd

Det här brödet blev kanongott. Till det här receptet rekommenderas att man blandar degen i en köksassistent, eftersom degen ska arbetas hårt och länge
Slät bönsoppa med sriracha

Slät bönsoppa med sriracha

Vi serverade ett nybakat frasigt grahamsbröd (se här) till soppan. Den här bönsoppan med sriracha blev mycket godare än vad jag trodde den skulle bli
Gratäng med köttfärs och lök

Gratäng med köttfärs och lök

Grahamsbröd och smör eller. Vad vore matlagning utan lök. GRATÄNG MED KÖTTFÄRS OCH LÖK. Lök är säkert en av våra vanligaste och bästa ingredienser
Ägg med skinkfyllning

Ägg med skinkfyllning

Grahamsbröd och smör. ÄGG MED SKINKFYLLNING. Hårdkokta ägg kan man "förgylla" med olika fyllningar och sedan lägga upp dem på en luftig bädd av strimlad grönsallad
Dagens recept: Gubbmacka

Dagens recept: Gubbmacka

Du kan använda något annat kantskuret bröd, t ex grahamsbröd, och steka på samma sätt. DAGENS RECEPT 14-06-06
Dagens recept: Fyllt bröd

Dagens recept: Fyllt bröd

Fyll ett skivat grahamsbröd och följ i övrigt receptet. DAGENS RECEPT 14-09-06. FYLLT BRÖD. Ett gott och lättlagat bröd med fyllning i stället för en vanlig varm smörgås
Kålsoppa

Kålsoppa

grahamsbröd eller brytbröd. Koka upp vatten med kryddpepparkorn, lagerblad och buljongtärningar. Strimla vitkålen
100 dagar - 100 rätter, dag 6

100 dagar - 100 rätter, dag 6

Vi åt med fredagens grahamsbröd och ett glas öl vilket var gott till den kokheta soppan. Det blev soppa igår med
Gott grahamsbröd

Gott grahamsbröd

50 g jäst3 dl vatten3 dl mjölk1 tsk salt2 msk rapsoljaca 8 dl vetemjölca 5 dl grahamsmjöl1. ca 8 dl vetemjöl

Grahamsbröd med knaprig yta

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
"Cranks bullar"

"Cranks bullar"

Det finns många varianter på just "Cranks bullar", just det här innehåller enbart grahamsmjöl, men trots det så smular det inte så mycket som grahamsbröd ibland kan tendera att göra
Valnöts- och fröbollar

Valnöts- och fröbollar

VALNÖTS- OCH FRÖBOLLAR75 g valnötter1 dl solrosfrön1 dl oskalade sesamfrön½ dl melonfrön4 soltorkade tomater (sådana som levereras utan olja)1 msk stark chilisås (ingen tomatvariant, alltså)1 msk senap½ msk spiskummin½ msk torkad basilikaca 50 g mixat grahamsbröd (rest som togs tillvara)ca 50 g havregrynvatten till lagom konsistensströbröd till paneringolja till stekningBörja med att mixa nötter och frön med soltorkade tomater till en smet