Blanda ner gröten i jästen. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross. Dra bort från plattan och rör ner 4 dl kallt vatten, olja, sirap och salt
Har dem i müsli, gröt, bröd så klart eller strör som de är över morgonfilen. Dessa frallor med dinkelmjöl, dinkelflingor och linfrön är väldigt goda och enkla att baka
Om gröten är varm lägger du i smöret tills det smältAnnars smälter du smöret och rör i. Testa gärna frallorna med en god ost och Apelsincurdsom finns på bloggen
Koka upp fyrkornskross och vattnet i en kastrull och låt koka till en tjock gröt. Baka lite härlig goda frallor med fyrkornskross till kvällsmat igår, perfekta att stoppa in i frysen och värma i ugnen när man blir sugen på lite varma frallor
De flesta morgnar bakar vi Bovetescones eller äter Gröt till frukost. Allra helst får det jäsa i kylen över natten så går det smidigt att göra frallor på morgonen
Låt gröten svalna. Koka en gröt av havregryn, rågkross, vetekross, linfrö och 7 dl vatten. Smula jästen i 1/2 dl ljummet vatten och blanda i den avsvalnade gröten. Det blir cirka 15 frallor av varje rulle
Startar varje vardagsmorgon med gröt och en till två smörgåsar med gott pålägg. På helgerna lyxar jag gärna till det med ljusa frallor, limpa och allra helst klassiska scones
Dessa frallor brukar min mamma göra på överbliven gröt när vi barn var små. Innan vi visste att det var gröt i bullarna gick de ner utan problem, flera stycken, när vi väl fick veta att det var just gröt i degen så avtog brödsuget under en tid