Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssallad med rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
I söndags svängde Håkan sina lurviga ute i köket och gav sig på att testa ett nytt recept för revbenen som ska serverar till jul hemma hos svägerskan, bäst att vara på säkra sidan och testa i hemmaköket innan man bjuder på andra
Jag tänker även i år göra denna grönkålssallad som jag tycker passar perfekt till julbordet. Julen närmar sig och det är snart dags att planera vad som ska lagas
Mattias och jag gjorde tjälaknul och potatis- och jordärtskocksgratäng med västerbottensost och för att få till en julig twist så gjorde vi en grönkålssallad med halloumi, fikon och apelsin med saffransdressing
Två jobbdagar kvar innan julafton är här. Till det fick det bli en grönkålssallad och senapssås. Det ska bli så skönt att bara umgås med familjen, ta det lugnt, ge och få julklappar, äta god mat och en del godis och kramas mycket
Fast som stekt [eller vad det nu är man gör med den, precis som med brunkål] är inte alls det samma som att äta den som en sallad och efter att vi ätit julbord på Ikea i november där en av rätterna var en kall grönkålssallad som var jättegod har jag tänkt att jag måste bara prova på att göra något liknande själv