Mattias och jag gjorde tjälaknul och potatis- och jordärtskocksgratäng med västerbottensost och för att få till en julig twist så gjorde vi en grönkålssallad med halloumi, fikon och apelsin med saffransdressing
Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssallad med rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
Häll över saften från apelsinen och citronen. Om man vill kan man som dressing förutom citron- och apelsinsaften ha i en skvätt flytande honung, olivolja (sparsamt
~ Tvätta en av apelsinerna ordentligt och riv zesten av den över quinoan och pressa även i apelsinsaften från halva apelsinen och den andra halvan i grönkålen
2 Blanda apelsinsaft, olja och soja till en dressing och vänd ned dressingen i grönkålen, gärna med händerna, så att det kommer dressing på all kål. 1 st apelsin