Det är skillnad på gula och gröna ärtor. Den där gula sörjan som kallades ärtsoppa var det väl egentligen ingen som vill ha, man man åt några skedar ändå, för annars uteblev pannkakorna med sylt
Grönärtsoppa är en sådan där fining som passar i nästan vilket sammanhang som helst. Jag serverade soppan toppad med ärtskott och riven parmesan, men det finns hur mycket som helst som skulle funka
Vill ni ha någon mer rätt på er buffé, gör en sats grönärtsoppa och servera i småglas eller koppar. Lägg fänkål och lök i kastrullen, rör om låt stå koka upp och låt sedan grönsakerna svalna i marinaden
300 gr gröna ärtor, frysta ok. 1 grönsaksbuljongtärning. Skär köttet i bitar och och blanda med lite smör och parmesan samt 1 pressad vitlöksklyfta. 300 gr gröna ärtor, frysta ok. 1 grönsaksbuljongtärning salt eller örtsalt och peppar
Måndag – grönärtsoppa. Gröna ärtor, lite grädde och buljong blir en supergod och krämig soppa. Grädde, ägg och parmesan gör själen lycklig om inte midjemåttet